לא ילבש במכנסי נשים

קטגוריה:
1
0

בפניני הלכה משפחה (ח, ז): "אמנם יתכן, שגם לדעתם רק במקומות שאין שם גברים מותר לאשה ללבוש מכנסי נשים, אבל לרחוב גם מצד איסור 'לא ילבש' אסור לצאת עם מכנסיים של נשים. משום שהיציאה לרחוב עם מכנסיים עדיין נחשבת מנהג גברים. עובדה שעד היום, גם בקרב הציבור החילוני, הסימן לנשים הוא דמות בחצאית ולגברים דמות במכנסיים." וכן בסוף הסעיף:

"שאלה: האם מותר לנשים ללבוש מכנסיים מתחת לשמלה?

תשובה: אם המכנסיים נועדו לחימום או לתוספת צניעות כמו שנהגו בתימן – מותר. אבל אם לובשות שמלה שאינה ארוכה כל כך, וכוונתן שהמכנסיים יראו מתחת לשמלה ליופי – אסור, מפני שמכנסיים נחשבים לבוש של איש, ואסור לאשה ללובשם כדי להתנאות בהם."

אני לא יודע מתי הרב מלמד כתב את ההלכה הזאת אבל כמדומני שכבר ברור שהמציאות השתנתה ונשים רבות מאוד הולכות עם מכנסים ברחוב (וגם בקרב הציבור הדתי לאומי ישנן נשים רבות שהולכות עם מכנסיים ברחוב) כך שכבר לא ניתן להגיד שמכנסיים נחשבים כבגד של גברים גם כאשר הולכים איתם ברחוב. בהנחה שאני צודק צריך פשוט למחוק את שני הקטעים שציטטתי.

סומן כספאם
נרשם על-ידי
נפתח ב 06/02/2024 16:25
19 צפיות

תשובות (1)

1
תשובה פרטית

אכן ההלכות האלו נכתבו לפני עשרות שנים והתאימו למציאות של אז.
אני חושב שיש צדק בטענות שלך שחלו שינויים משמעותיים במנהגי לבישת מכנסיים אצל נשים בעשרות השנים שעברו.
(אגב, ככלל, השאיפה הכללית של הרב מלמד היא לערוך מחדש את כל ההלכות שנכתבו כ'ליקוטים', ואני מקווה שגם להלכות צניעות יעברו ערכיה מחודשת).

סומן כספאם
נענה ב 07/02/2024 09:02